Bouw een rotsvast  vertrouwen met  jouw 30-dagen  challenge

Bouw een rotsvast vertrouwen met jouw 30-dagen challenge

May 18, 202519 min read

Hoe bouw je aan een rotsvast vertrouwen

Vertrouwen is waar je naar op zoek bent. Het is wat we allemaal willen. We willen ons zelfverzekerd voelen. We willen het gevoel hebben dat we kunnen doen wat we willen. Zelfvertrouwen is de brandstof die je de moed geeft om je dromen na te jagen. Het is daarmee ook de aantrekker die mensen naar je toe trekt. En het is ook gekmakend ongrijpbaar.

Voor de meeste mensen is zelfvertrouwen een mysterie. We vragen onszelf af: "Waarom voelt die persoon zich in hemelsnaam zo zelfverzekerd terwijl ik doorzeefd ben met twijfel aan mezelf?" Hoe stop je met doen alsof je zelfverzekerd bent en begin je je echt zelfverzekerd te voelen? Met andere woorden... hoe bouw je echt zelfvertrouwen op?

De nieuwste wetenschap toont aan dat dit een verrassend oplosbaar probleem is. Het betekent niet dat het gemakkelijk is - er is zeker moed voor nodig - maar het is 100% te doen. Maar voordat we verder gaan, wil ik je snel vertellen over mijn reis. Ik heb de afgelopen 25 jaar letterlijk alle methoden om discipline, consistentie en vertrouwen in mijn eigen kunnen, geprobeerd en verschillende mislukkingen en successen ervaren tijdens mijn zakelijke carrière. Dit alles in een poging te begrijpen waar vertrouwen vandaan komt en dit om te kunnen zetten in discipline en consistentie in mijn acties. Ik heb deze vraag in mijn eigen leven onderzocht en meedogenloos geëxperimenteerd. Dit is daarom ook geen theoretische vraag voor mij - het is een fundamentele vraag die ik ieder moment van elke dag vanuit iedere hoek heb onderzocht en geen middel onbeproefd heb gelaten. Dit rapport geeft je een stapsgewijs systeem voor het opbouwen van het vertrouwen in jouw complete zijn (tot in je botten) waar je zo naar verlangt. Geen BS - dit is het echte werk.

“Zelfvertrouwen en consistentie in handelen is iets wat iedereen kan opbouwen”

Het blijkt dat er een geheime saus is voor het opbouwen van rotsvast vertrouwen die wetenschappers ‘zelfeffectiviteit’ noemen. Dit is het soort vertrouwen dat je voelt in je botten. Het is jouw overtuiging in je vermogen om een uitkomst te beïnvloeden. Met andere woorden, als je van plan bent een nieuwe taal te leren, hoe zeker ben je dat je succesvol zult zijn? Die overtuiging is de #1 bepalende factor voor hoe bereid je zult zijn om door te zetten als het moeilijk wordt. Alsof je jezelf in de ongemakkelijke situaties brengt die nodig zijn om een nieuwe taal te leren, en of je de motivatie hebt om te oefenen totdat je het vloeiend spreekt. Als je geen zelfeffectiviteit hebt, kun je kan het leren van die taal vaarwel kussen. Als je het hebt, leer je waarschijnlijk de taal en krijg vervolgens nog meer vertrouwen dat je het nog een keer kunt doen. Met andere woorden, zelfeffectiviteit creëert een aanstekelijke opwaartse spiraal van vertrouwen in ons leven. Zelfvertrouwen --> het behalen van doelen --> meer zelfvertrouwen --> meer doelen behalen --> nog meer zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen



Dus waar komt zelfeffectiviteit vandaan? En hoe bouw je het überhaupt op? Het blijkt dat er een omgekeerde relatie is tussen vertrouwen en angst. Hoe meer zelfvertrouwen je krijgt in je vermogen om je doel te bereiken, hoe minder angst je zal tegenhouden, en hoe groter de kans dat je zal volharden door mislukkingen en obstakels. Maar hoe meer angst je hebt, hoe minder zelfvertrouwen je zult voelen. Met andere woorden, als de ene omhooggaat, gaat de andere omlaag. Dus dit is net zo goed een verhaal over hoe je angst kunt overwinnen, want het gaat erom hoe je vertrouwen opbouwt, omdat de twee dingen diep met elkaar zijn verweven. Hier is hoe.

Hoe angst te vervangen door vertrouwen

Hoe angst te vervangen door vertrouwen



Wetenschappers weten al tientallen jaren dat het overwinnen van angst mogelijk is – dit is een specifieke methode en wordt 'uitsterven' genoemd. Met andere woorden, de angsten die voor jou op dit moment het meest reëel aanvoelen, kunnen juist hun grip verliezen. Hoe meer ze afnemen, hoe zelfverzekerder je je zult voelen, en dat groeiende gevoel van zelfeffectiviteit zal je de brandstof geven om je doelen te bereiken. Maar je kunt niet zomaar met je vingers knippen en angst laten verdwijnen. Dit is waar het geheime wapen van gewenning’ om de hoek komt kijken. Gewenning is het mechanisme dat je angst vermindert. Het is je biologische geboorterecht en is ingebouwd in je zenuwstelsel. De manier waarop het werkt, is door geleidelijke en herhaalde blootstelling aan precies datgene waar je bang voor bent. Als dat je bang maakt, snap ik het helemaal. Maar onthoud, als het vakkundig wordt uitgevoerd, stelt het je eigenlijk maar bloot aan een klein deel van het ding waar je bang voor bent. Simpel gezegd, gewenning vermindert je angst, terwijl zelfeffectiviteit je zelfvertrouwen vergroot. Dit zijn vaardigheden die je kunt leren en ze werken samen als een team, maar ze vereisen een goede stapsgewijze strategie. Als ik bijvoorbeeld bang zou zijn om in het openbaar te spreken, zou het een beginnersfout zijn om nu direct op een podium te gaan staan en mijn verhaal te doen. Om te profiteren van gewenning, zou ik in mijn slaapkamer willen beginnen, met niemand anders in de buurt, en mijn presentatie oefenen. Als ik me dan eenmaal wat zelfverzekerder voelde, kon ik één persoon die ik vertrouw uitnodigen om naar me te komen luisteren terwijl ik in mijn woonkamer oefende. Ik kan dan 3 of 4 goede vrienden bij mij thuis uitnodigen (of voor een Zoom-gesprek) en precies hetzelfde doen. Dan kan ik het een niveau hoger tillen en het voor mijn mastermind-groep doen. Dan spreek ik misschien wel af om dit in een klein webinar te doen. Uiteindelijk, tegen de tijd dat ik dat grote podium betreed, zal mijn angst aanzienlijk zijn verminderd en zal het vertrouwen zijn gegroeid. Zo ziet het er verder uit in 5 stappen.

De 5 stappen om vertrouwen op te bouwen met een uitdaging van 30 dagen

Stap 1:
Bepaal op welk gebied van je leven je zelfverzekerder wilt voelen (of je kunt een angst kiezen die je wilt overwinnen). Het moet iets zijn dat zinvol voelt voor jou. Misschien is het een zelfverzekerder gevoel om te spreken in vergaderingen. Of beter worden in het geven van feedback aan je team of je manager. Misschien is het aannemen van meer uitdagende klanten, een nieuwe werkopdracht of het vragen om loonsverhoging. Misschien zou je willen dat je assertiever kon zijn tegen familieleden en grenzen kon trekken die je meer ruimte geven voor zelfbehoud. Misschien wil je je zelfverzekerder voelen in je uiterlijk of je gezondheidsdoelen. Of misschien wil je meer zelfvertrouwen hebben als je aan het netwerken bent op een netwerkborrel. Ongeacht wat het is, zorg ervoor dat het belangrijk voor je is.

Stap 2:
Beslis één klein ding dat je elke dag kunt doen waardoor je oog in oog komt te staan met je angst. Met andere woorden, welke kleine actie zou je kunnen ondernemen om op betrouwbare wijze buiten jouw comfortzone te stappen? Nogmaals, je wilt jezelf niet overweldigen - je wilt hieraan denken als geleidelijke en herhaalde blootstelling. Zie het als een '30-dagen schildpad-uitdaging'. Als je je er ongemakkelijk bij voelt, bevind je je waarschijnlijk in de aanvalszone. Als het je paniek geeft, dan ben je waarschijnlijk te ver gegaan. Je wilt dat het uitdagend aanvoelt, maar niet overweldigend – het is iets zoals stretchen voor het sporten, maar niet zover dat het kan knappen. Je wilt het ook super specifiek maken. Zorg ervoor dat het iets is waar je naar kunt wijzen en zeggen dat je het hebt gedaan of niet. Als je bijvoorbeeld nieuwe vrienden wil maken, dan zou je jezelf elke dag aan een vreemde kunnen voorstellen. Dat is iets heel anders dan 'meer extravert zijn'.

De 30 dagen schildpad uitdaging

Stap 3:
Maak een als/dan- of na/dan-plan. De eenvoudigste manier om dit te bedenken, is door het op te schrijven: Als , dan . Als ik bijvoorbeeld een vreemde tegen het lijf loop in tijdens een netwerkborrel, dan zeg ik hallo en stel me even voor. Als/dan-plannen zijn nuttig als je niet weet wanneer de gelegenheid om je dagelijkse uitdaging aan te gaan zich voor doet (bijvoorbeeld in een relatie of sociale situatie). Na/dan-plannen zijn vergelijkbaar, maar je koppelt je nieuwe gedrag aan iets dat je al hebt gedaan. Als ik bijvoorbeeld aan mijn bureau ga zitten, bel ik één keer ongevraagd een lead op (koude acquisitie). Beide soorten plannen zijn game-changers, sterker nog, als je ze gebruikt, toont de wetenschap de waarschijnlijkheid aan dat je deze zult opvolgen. Je opvolg percentage springt van 32% naar maar liefst 71%!

Stap 4:
Zoek een manier om het te volgen. Print een lege kalender uit en zet gewoon een "X" op elke dag dat je het doet. Dit zal helpen om je intentie te verscherpen en je overwinningen visueel weer te geven. Hang het op zodat je het dagelijks kunt zien, zoals de badkamerspiegel.

Stap 5:
Zoek een succespartner en app deze persoon zodra je je dagelijkse uitdaging hebt gedaan. Het hebben van Iemand om je accountable te houden is een van de krachtigste tools waarop je kunt leunen bij het bouwen aan je zelfvertrouwen. Dat brengt ons terug bij nog een paar kritische inzichten over de kracht van zelfeffectiviteit.

Waarom zelfeffectiviteit werkt en hoe je er meer van kan krijgen?

Reden #1: Zelfeffectiviteit komt langs de BS-detector van je hersenen
De reden waarom zelfeffectiviteit zo krachtig is en je dat gevoel van zelfvertrouwen in je botten geeft, is dat je hersenen een buitengewoon gevoelig BS-detectiesysteem hebben en dat het buitengewoon goed is in weten wanneer je een snel trucje toepast. Aan de andere kant, als je een uitdaging van 30 dagen doet, merken je hersenen dat je iets moeilijks doet. Het is het enige dat je hersenen niet kunnen negeren: keihard bewijs. In 2019 las ik dat hele jaar maar twee boeken per jaar. Maar in 2020 begon ik elke week een boek te lezen. Toen ik eenmaal begon met het lezen van een boek per week, konden mijn hersenen het bewijs niet meer negeren, hoezeer ik ook aan mezelf twijfelde. En die zelfeffectiviteit boost heeft me de brandstof gegeven om de gewoonte tot vandaag voort te zetten.

Reden #2: Zelfeffectiviteit verandert het verhaal in je hoofd door middel van "zelfsignalering"
Voor de meesten van ons hebben we een stem in ons hoofd die ons een aantal zelfbeperkende overtuigingen vertelt: we zijn niet zo slim, we verknoeien altijd dingen, dingen komen nooit goed voor ons, enz. Wetenschappers hebben nu ontdekt dat door een proces dat 'zelfsignalering' wordt genoemd, dat wat je consequent doet, het verhaal verandert in je hoofd. Met andere woorden, als je je verhaal wilt veranderen - en er een wilt bouwen die je meer motiveert – verander dan wat je dagelijks doet en dit wordt een directe route naar het veranderen van je overtuigingen. Dus je 30 dagen uitdaging vergroot niet alleen het zelfvertrouwen en vermindert angst, het vernietigt ook zelfbeperkende overtuigingen. Zodra je je dagelijkse uitdaging blijft doen, veranderen je hersenen uiteindelijk je zelfbeperkingsgeloof en stemt het af op je acties. "Ik ben nooit iemand geweest die sport" wordt: "oefening is mijn superkracht”. Vertrouwen volgt op competentie.

Zelfeffectiviteit bouwt zelfvertrouwen op



Reden #3: Zelfeffectiviteit bouwt zelfvertrouwen op
Hoe meer je doet wat je zegt dat je gaat doen, hoe onwankelbaar je vertrouwen van jezelf zal zijn. Veel van onze twijfels aan onszelf komen voort uit een kerkhof van gebroken zelf-beloften. Het sjouwen met deze skeletten in onze mentale kast kan ervoor zorgen dat we ons minder zelfverzekerd voelen dat we positieve resultaten in ons leven kunnen creëren. Een uitdaging van 30 dagen is als een shot aan zelfvertrouwen. Het begint met het opbouwen van het bewijs tegenover de skeletten van dat kerkhof. Het is niet alleen mogelijk om dat geschonden vertrouwen weer op te bouwen, het is ook de basis van vertrouwen. 6

Reden #4: Zelfeffectiviteit herinnert je eraan dat je de controle hebt
Een van de krachtigste dingen over het opbouwen van zelfeffectiviteit is dat het je eraan herinnert dat je inspraak hebt in de uitkomsten van je leven. Met andere woorden, jouw zelfvertrouwen is niet gebaseerd op de grillen van de likes of teleurstelling van anderen. Je zelfvertrouwen is gebaseerd op je acties war je invloed op hebt - acties die een echt tastbaar verschil maken in je leven.

Reden #5: Uitdaging is vertrouwensbrandstof De heilige graal van zelfeffectiviteit - de manier waarop Dr. Albert Bandura het ontdekte – is dat het is gebouwd op een geschiedenis van kleine overwinningen. Met andere woorden, wanneer je een uitdaging van 30 dagen start, lever je het onweerlegbare bewijs dat je hersenen nodig hebben om zich echt zelfverzekerd te voelen. Zonder het bewijs, is er geen gevoel. Dus elke keer dat je je dagelijkse uitdaging doet, tank je bij het zelfvertrouwenstation. Maar er zijn nog een paar tips om de magie van zelfeffectiviteit volledig te begrijpen.

Meer tips om je zelfvertrouwen te vergroten

Tip #1: Verdwijnt de angst ooit helemaal?
In mijn ervaring, en talloze anderen met wie ik heb gewerkt, verdwijnt de angst niet altijd volkomen. Ook al wordt het veel kleiner, zijn er enkele scenario's waarin het vertrouwen hoog is, maar de angst blijft ook hoog. Tijdens je 30-daagse uitdaging probeer je niet alleen je angst te verminderen, maar ook je relatie met angst te veranderen. Hoewel de angst aanzienlijk afneemt, is het belangrijkste doel niet om het volledig te elimineren, het is om op een plek te komen waar het je er niet meer van weerhoudt om actie te nemen - omdat actie ondernemen datgene is die je zelfvertrouwen zal vergroten. Deze nieuwe relatie met angst zal je helpen begrijpen dat angst niet gevaarlijk is, het is gewoon ongemakkelijk. En Ongeacht hoeveel angst je voelt, met een beetje moed kun je nog steeds actie ondernemen. Zoals Dr. Susan David zei: "Moed is wandelen in angst."

De zelfeffectiviteits-schakelaar

Tip #2: De zelfeffectiviteits-schakelaar
Zelfeffectiviteit is als een schakelaar die je hebt aangezet, het bijna onmogelijk is geworden om weer uit te zetten. De eerste keer dat ik bijvoorbeeld in 7 dagen een boek las, veranderde er iets in mijn hoofd dat zei: "Als je het één keer hebt gedaan, kun je het nog een keer doen." Een golf van zelfeffectiviteit zet mogelijkheden in je leven aan waarvan je ooit dacht dat ze onmogelijk waren.

Tip #3: Hoe je jouw zelfeffectiviteit kunt vergroten
Zelfeffectiviteit is meestal context gebonden. Met andere woorden, je zou een hoge zelfeffectiviteit kunnen hebben in je technische expertise op het werk en een lage zelfeffectiviteit in je relaties. Of een hoge zelfeffectiviteit in je vermogen om een nieuw muziekinstrument te leren, maar lage zelfeffectiviteit in je vermogen om een nieuwe sport te leren. Nogmaals, wat een hoge zelfeffectiviteit voorspelt, is jouw geschiedenis van overwinningen of successen op dat specifieke gebied van je leven, wat op zijn beurt een geloof creëert in je vermogen om nog meer successen op dat gebied te creëren. Maar er is één grote uitzondering hierop – en dat is goed worden in het vormen van gewoontes. Met andere woorden, als je begint na te denken over gewoontevorming als zijn eigen vaardigheden, word je goed in de "moedervaardigheden" - de vaardigheid die alle andere vaardigheden baart. Daarom, als je goed kunt worden in het vormen van gewoonten, word je niet alleen zelfverzekerd in één ding, maar in het proces om overal goed in te worden. Jij bent letterlijk goed geworden in goed worden. Deze meta-vaardigheden is de krachtigste manier om 7 "gegeneraliseerde zelfeffectiviteit" - vertrouwen te creëren dat verder gaat dan een enkel onderdeel. Er zijn zelfs aanwijzingen dat je je hersenen opnieuw kunt programmeren om dit tot een standaard te maken. Iets wat Dr. Judy Willis een "succesmentaliteit" noemt - waar je uitdagingen als een spel ziet, tegenslagen als puzzels ziet die opgelost moeten worden, en mislukkingen als leermogelijkheden. Met andere woorden, wanneer alles een uitdaging is die omarmd moet worden, geen bedreiging te veel zijn, zullen je hersenen niets meer hebben om bang voor te zijn. Dat is pas vertrouwen! Maar als het gaat om het opbouwen van zelfvertrouwen, is er nog een pro-tip waar alleen de allerbesten gebruik van maken - de geheime saus van plezier. Ja, het is niet alleen mogelijk, het is ook neurologisch noodzakelijk om het overwinnen onze angsten en het opbouwen van zelfvertrouwen, leuk te maken! Dit is waarom.

Hoe je jouw 30-dagen uitdaging een boost kunt geven met een beetje plezier

boost


Nu we het hebben gehad over de kracht van zelfeffectiviteit en het verminderen van angst door geleidelijke en herhaalde blootstelling, is er nog een gigantische emotionele olifant in de kamer waar we mee om moeten gaan. Je hersenen hebben namelijk een natuurlijke neiging om ongemak te vermijden, vooral dingen waar ze bang voor zijn. Je brein houdt daadwerkelijk bij hoe belonend verschillende activiteiten zijn en slaat die "beloningswaarde" op in het deel van de hersenen dat de orbitofrontale cortex wordt genoemd. Dit opslagsysteem voor het rangschikken van hoe leuk dingen zijn, lijkt een beetje op een emotionele ladder – de meer lonende dingen gaan naar de top en de minder lonende dingen gaan naar de bodem. Met andere woorden, hoe leuker iets is, hoe groter de kans dat je hersenen het nog een keer willen doen. Dus plezier toevoegen aan je 30-daagse uitdaging is niet alleen een gimmick, het is een van de slimste tools die je kunt gebruiken om je grootste angsten te overwinnen. Dus hoe voeg je plezier toe aan het ongemak van het onder ogen zien van je angsten?

Tip #1: Combineer ongemak met plezier ("Fun-Fusing")
Dit is de vaardigheid om iets moeilijks (zoals het onder ogen zien van je angst) te combineren met iets leukers. Als je bijvoorbeeld een beetje sociale angst hebt en je bent geïnteresseerd in het opbouwen van je zelfvertrouwen door meer mensen te leren kennen, ga je naar een plek die al leuk voor je voelt -- zoals het strand, een park, een parcours, een kermis/festival, een bijeenkomst met livemuziek, je favoriete café, een skigebied, een bibliotheek, enz. Denk aan het soort locaties waar mensen zich al vermaken. Aangezien anderen al in een beter humeur zijn, zal dat waarschijnlijk je sociale angst verlichten en jezelf ook in een beter humeur brengen, wat het je makkelijker zal maken om jezelf elke dag aan één nieuwe persoon voor te stellen. Check LinkedIn events of reclameborden bij jouw plaatselijke café of supermarkt, maak foto's van een handvol flyers voor de evenementen en stel jezelf dan voor aan 3 nieuwe mensen op elk evenement waar je naartoe gaat. Er is geen goed of fout hier - houd er gewoon rekening mee dat je herhaalde blootstelling combineert met een element van plezier. Een ander voorbeeld kan zijn om iets te doen waar je bang voor bent en doe dit dan samen met een vriend. Andere mensen maken altijd iets leukers, minder pijnlijks en minder eng. Als je weet dat iemand achter je staat, of als ze eerst het enge ding doen, helpt het je de moed en het geloof 8 te geven dat jij het ook kunt. Door plezier te combineren in je 30-dagen uitdaging met een vriend, kan het een pit en speelsheid krijgen die precies het soort dingen is dat je hersenen graag herhalen. Deze specifieke strategie van "fun-fusing" is ook goed voor het overwinnen van uitstelgedrag. Met andere woorden, als ik mijn uit de hand gelopen inbox moet opruimen, ga ik naar het park of een leuk café omdat dit zoveel aangenamer is dan in mijn eentje in mijn saaie kantoor zitten. Ik ben altijd overweldigd hoe groot de impact is op mijn motivatie door zoiets kleins als het samensmelten van een saaie taak met een meer prettige omgeving Dat brengt ons bij mijn volgende favoriete tool.

Tip #2: Maak er een spel van ("Fun-Framing")
Alles wat je als een spel kunt framen, wordt meteen leuker (en dus waarschijnlijker en voor herhaling vatbaar). Laten we ons voorstellen dat het ding waar je meer vertrouwen in wilt hebben, is het geven van of het ontvangen van feedback. Feedback is voor de meesten van ons ongemakkelijk en eng. Maar wat als je zou erkennen dat je defensiviteit gewoon je "psychologische immuunsysteem" is? doen wat het moet doen -- iedereen of iets aanvallen en verdedigen dat jouw gevoel van vertrouwen bedreigt? Het spel zou kunnen zijn om te kijken hoe vaak je je psychologische immuunsysteem kunt negeren. En stel dan vervolgvragen in plaats van jezelf te verdedigen. Feedback is een beetje als iemand die goudenstaven naar je hoofd gooit. Ze doen pijn als ze raken, maar ze zijn ongelooflijk

goud

waardevol. Het spel is: laat je verblind worden door de pijn of pak je de goudstaven op en kijk je wat je kunt leren? Feedback is echt zo waardevol. Een ding dat ik ook doe om het ongemak van het overwinnen van angst om te zetten in een spel, is om dagelijks een score bij te houden, zodat ik elke keer dat ik mijn uitdaging doe, een punt krijg. Ik noem het mijn DQ-score (Ongemak Quotiënt). Je deelt gewoon het aantal keren dat je het ongemakkelijke of enge ding hebt gedaan over het aantal kansen dat je had om het ongemakkelijke of enge te doen. Dat geeft je elke dag een percentage voor hoe vaak je ongemak hebt omarmd in plaats van ongemak vermeden.


omarmde ongemak



Het is bijvoorbeeld schokkend hoeveel gemakkelijker feedback van je partner is om te horen wanneer je een punt krijgt om te luisteren in plaats van defensief te zijn. Het voelt allemaal meer als een spel. En omdat het meer als een spel aanvoelt, zullen je hersenen precies datgene willen herhalen waar je vroeger bang voor was.

Tip #3: Investeer in je plezier tank ("Fun-Filling")
Om moeilijke dingen te kunnen doen, zoals het onder ogen zien van je angsten, heb je een volle tank nodig. Wetenschappers noemen dit je 'reservoir voor stressbestendigheid'. Met andere woorden, als je niet naar buiten bent gegaan en hebt geïnvesteerd in het bijvullen van je tank door tijd buiten door te brengen, met vrienden rond te hangen of dingen te doen waar je van houdt, zul je minder in staat zijn om je angsten onder ogen te zien omdat je minder in staat zult zijn om met stress om te gaan. De relatie tussen investeren in plezier en moeilijke dingen kunnen doen is veel sterker dan wij neiging om te denken. Dus als je op de rand van een burn-out staat, of als het onder ogen zien van je angsten op dit moment te overweldigend aanvoelt, kan het toevoegen van een beetje plezier of zelfzorg precies zijn wat de dokter heeft voorgeschreven.

Nogmaals, dit is niet een gimmick. Het is een wetenschappelijk gevalideerde strategie om het harde werk van het bouwen aan vertrouwen ook echt te kunnen laten slagen.

Mocht je na dit verhaal nog twijfelen, of niet goed weten hoe je een voor jouw specifieke gewoonte kan implementeren, neem dan zeker even contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Heel veel succes en hopelijk tot snel!


Met vriendelijke groet,
Marcel Herben

06 – 105 024 69
[email protected]

MKB Adviesraad

Back to Blog